‘Doordeweekse dingen’ is mijn blog. Over mislukte traktaties, dode poezen, drugsdealende astrologen, falend opvoeden, mijn ontmoeting met Conan de Barbaar en een existentiële crisis in Eurodisney.

De astroloog kijkt me peilend aan. Of ik wel eens van xtc gehoord heb?

dromenvanger

Dromenvanger

donderdag 14 augustus 2014, Pam van der Veen

De astroloog houdt praktijk aan huis. Ik bel aan bij een rijtjeshuis in wat ooit een nieuwbouwwijk geweest moet zijn. Een vriendelijke man, kaal met een staart, doet open en leidt mij zijn spreekkamer binnen. Op een bruine ribfluwelen bank liggen stapels zingevende boeken. Ik zie een wandkast vol wierookbranders, klankschalen en bergkristallen. Voor het raam hangt een windgong. Als ik plaatsneem op een stoel, raakt mijn haar verstrikt in een dromenvanger.
De astroloog heeft mijn horoscoop getrokken – zwarte maan in het teken vissen, Pluto in het vijfde huis – en komt met goed nieuws. Binnen twee jaar kan ik mijn spirituele ontwaken verwachten. Maar voor het zo ver is, valt er nog wel wat werk te verzetten. Ik moet bijvoorbeeld op rebalancing, om me te laten ‘raken’. Ik moet op geweldloze communicatie, omdat mijn taal nog vol met oordelen zit. En ik moet mijn kwetsbaarheid kenbaar maken via spirituele zang en dans. Iets met keelchakra’s en bewegingsexpressie, zegt de astroloog. Ik word al bang bij de gedachte, maar dat doorziet hij direct. ‘Zielsangst,’ noemt hij het. Ik moet doen wat eng is om te doen, anders negeer ik de kosmische wil en sluit het universum zich voor me.
Mijn thema is overgave, aldus de astroloog. Wat mij kan helpen, zijn oeroude rituele middelen als ayahuasca, paddenstoelen en peyote. Maar er zijn meer opties, zegt hij, en hij kijkt me peilend aan. Of ik wel eens van xtc gehoord heb? Daarmee kun je fantastische reizen maken naar het onderbewustzijn om daar nieuwe informatie op te halen. En het toeval wil dat hij individuele sessies geeft, waarin hij zijn cliënt door zo’n xct-reis coacht.
Weer word ik een beetje bang. Ik zie me al zitten, op die muffe bank, alleen met de astroloog. Tussen de esoterische parafernalia, met wierook, sjamaanmuziek en kruidenthee. Hét recept voor een slechte trip, lijkt mij. Koud bier zal ik er vast niet bij krijgen. Ik knik en zeg dat ik erover na zal denken, maar vanbinnen weet ik beter. Eerst maar eens geweldloos leren communiceren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent

Archief